måndag 7 juni 2010

Måndag (tillbaka på ruta ett)

Ett tag gick det nästan oförskämt lätt att sortera in saker. Horder med pennor - ner i pennlådan, några öppnade paket med pappersnäsdukar och annat liknande - badrumsskåpet. Alla sladdar pressas ner i VIP-lådan i skrivbordet.
Har lyckats göra mig av med en hel påse kläder också! Gjorde lyckliga utrop när jag såg att mina klädlådor hade tomma fläckar av frånvarande tyghögar. Nån måtta får det vara.
Men nu räcker det för idag. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, som det så fint heter. Och nu har jag gjort något. Resten får vänta. Den här bilden säger förresten ingenting, det är värre i verkligheten. Varje liten pryl är ett mysterium. Var kommer de ifrån, vad vill de mig, och varför kan jag inte med att slänga dem? Vart ska de alla? Kan någon förklara det för mig?
Jag tänker på mitt usla arv. I min släkt har nog aldrig funnits en ättling som hanterat att bibehålla ordning mer än en halvtimme. Så är det. Nu har jag inte tid mer.

2 kommentarer:

  1. Du skulle se hur det ser ut eller såg ut .., i Steninge. Om du tvivlar på att gener flyttar från den ena till den andra .., så behöver du inte göra det längre.

    Det är precis så det är .., och jag har lärt känna en man som inte kan förmå sig att slänga just nånting och nu håller han på att fylla garaget och förrådet och vinden och ..

    SvaraRadera
  2. Jag tvivlar inte... Får väl försöka tänka på det goda jag ärvt också.
    Jo, jag vet hur han är också. Det är tur att det finns loppisar och dylikt som kan ta emot gammalt skräp ibland. Tyvärr kommer man ju aldrig iväg dit heller.

    SvaraRadera