lördag 14 augusti 2010

Kunskap om visdomstanden

Faktiskt så är visdomständerna hjälpmedel för forntida växtätare, som troligtvis hade nytta av att mala ner rötter och andra hårda grejer med dessa bakgaddar.
Jag är alldeles för dålig på att tugga rötter (om det var välsmakande och relativt rent så skulle jag inte ha något emot det, faktiskt). Ni vet hur det är, den moderna människan gillar soppa och mjukbröd. Tändgenerna bara ruttnar på oss, vem vet om 2100-talets människor alls kommer kunna tugga sin föda?

Nu för tiden bara bråkar de, visdomständerna, som det anstår en åsidosatt minoritetsgrupp. Göra nån nytta, de vill de inte, men ta plats, ja, det ska de! Och sabba för oss andra. Den stackars kinden som aldrig gjort nåt ont. Nej, jag vet inte vad jag skall göra med krabaterna. Tids nog kommer tandläkaren nog att dra ut dem, men fram tills dess är det bara att hoppas på det bästa.

En infektion kan bero på att man har missat att borsta rent längst bak, så jag får väl borsta så köttet blöder (det gör det ändå). Jag är glad i hågen så länge jag slipper de där förbolmade penicillin-pillren som är så stora och obekväma att svälja, och som gav mig ont i magmunnen efter två veckors påfrestande tidtagande av matintag. Jag vill inte återse dem, om det inte är absolut nödvändigt.

3 kommentarer:

 1. Jag har en enda kvar; visdomstand,alltså.

  Den första drogs ut i Umeå på tandläkarhögskolan .., jag fick ligga på ett operationsbord och ha gröna förkläden över mig och jag var så nervös att jag hackade tänder .., operationen fick uppskjutas tio minuter så jag kunde lugna ner mig.

  Det blev skalpell och sytråd när jag väl kom till ro.

  De övriga två var enkla att få ut.

  Och nu, den sista, sitter så tokigt, så tandläkaren i Hbg menade att jag måste åka till tandläkarhögskolan och låta operera ut den.

  Om den börjar att krångla, alltså.

  Gissa två gånger varför jag har köpt eltandborste.

  SvaraRadera
 2. Jag har ingen tandläkarskräck (inte ens efter senaste besöket då läkaren rev i tandköttet med nåt vasst föremål så jag nästan grät), men jag har en liknande erfarenhet ändå. När jag skulle testa om jag hade kikhosta ville de trycka in en lång bomullspinne i näsan, så långt bak det går, och det tyckte jag var helt otänkbart. Då fick vi bryta tills jag kände mig tvungen att krypa till korset... Usch. Sen var det ju inte ens kikhosta.

  Tandläkarhögskolan alltså? Är det eliten?

  Måste jag gissa två gånger? Jag tror jag kan ta det på första försöket :)
  Ska faktiskt till tandvård nästa vecka, så jag ska prata lite med dem om hur jag bör sköta mig.

  SvaraRadera
 3. Lycka till med gaddarna.

  Och varmt tack för besöket även om det bara hanns med på parkeringen. Bra att jag tar hand om choklad för det kan ju inte vara bra för dina gaddar.

  Kram/Far

  SvaraRadera