måndag 6 september 2010

Sömnens hjul

En sak, och detta hade jag tänkt skriva om för länge sen men glömde.
Drömmar är intressanta, i synnerhet de återkommande. Vad vill de?

Jag hade länge en återkommande syn när jag skulle sova. Det är flera år sedan nu.
Visionen består av ett stort landskap av sand, och ur denna sand formas ett slags hjul av fuktad sand (ni vet, sådan som sand blir när man spiller kaffe eller saft i den på sommaren). Hjulet snurrar. Snurrar och snurrar i oändlighet.
Jag mindes den där innan sömnen-tanken för ett tag sedan, och igår kände jag känslan av att hålla i en tråd skapad av fuktad sand mellan fingrarna. Det är speciellt.

Varför finns det sådana märkliga idéer i huvudet? Varifrån kommer de, och varför får de fäste? Vad säger de om mig och mitt liv?
Sandhjul.

2 kommentarer:

  1. Ja du, om jag det visste. Själv drömmer jag just nu att jag glömmer allting. Jag är barnvakt till en liten baby och låser dörren och tappar nyckeln ..., och så kommer mamman och ska hämta den lilla tösen och jag hittar inte nyckeln och blir nervös.

    Eller så missar jag tåget.

    För egen del är det väl detta att jag just nu inte har full koll på min tillvaro. Inget arbete och mamman som vill komma åt sin baby, är väl damen på AF ,-)

    SvaraRadera
  2. Typisk stressdröm. De är i alla fall enkla att känna igen och någorlunda tolka. Alla har nog haft stressdrömmar. Fast en kille i min klass hävdade att han aldrig drömt något annat än att han städar eller handlar på ica. Och min kompis säger att hon ALDRIG drömmer något (inte som hon minns i alla fall). Sånt är också intressant; de flesta av oss drömmer ibland, men vissa gör det inte. Varför? Spännande.

    SvaraRadera