fredag 13 maj 2011

Silverdiva

Jag såg på ESC-uttagningen igår, det var ganska skoj. Det fanns snubbar i långa hattar som var väldigt obehagliga på något sätt. Deras låt var ändå bra. Det fanns även två tvillingsystrar som var sorgligt personlighetslösa. Samt två tvillingbröder som jag inte gillade alls - varken låt eller klädsel (big no-no, som man säger här på intranätet).

Väntar fortfarande på att Eric Saade ska gå ut i media och förklara hur han ställer sig till texten i sin vinnarlåt Popular. Jag behöver det. Jag förstår inte hur man kan komma undan med en så märklig text - att ingen pratar om det. Är det inte konstigt?

Utöver detta vill jag bidra med en egen gammal favorit, nämligen Ukrainas bidrag till ESC år 2007. Kanske tidernas bästa Eurovisionsschlager. Silver, glitter, futurism, drag show, en ettrig melodi att lalla med i, helt utflippad framträdande, humor och en oemotståndlig uppmaning att dansa. Foliehatten med stjärna på ska vi bara inte tala om.

Ps. Det mest intressanta med ESC är nog att tänka på att folk faktiskt har röstat fram alla bidrag som är med. De har inte bara skickat nåt på måfå, de har faktiskt, i alla länder, haft en tävling och valt ut den låt de tyckte var bäst och hade störst chans att vinna. Ibland kan man inte låta bli att undra hur de andra bidragen i deras tävlingar lät, om den de skickade verkligen var det bästa de kunde vaska fram. Svindlande tanke. Ds.

4 kommentarer:

 1. hihi. ukraina 2007-bidrag kollade vi också på, efter vi sett semifinal 1.. i behov av lite mer disco :D men alltså NÄääÄ vad tusan sjunger han? jag skäms nästan här, som svensk, menar jag. heh. i finsk teve är allting textat på finska, låttexterna också. är de det på svenska? det är ganska kul, men jag hänger inte med helt. jag längtar till morgondagens final jag. mmm!

  SvaraRadera
 2. jag borde analysera texten. översätta den! fundera...
  vad coolt att det är textat! det är det inte här ju, fuskigt.
  oojsch, är final imorgon? då kan jag inte se :( är det repris på sånt?

  SvaraRadera
 3. när jag läser texten tycker jag att det känns som något en liten skrivet, en liten som inte är poppis och som är kär i nån som är poppis, och därför säger att jag ska bli poppis jag med jag ska dansa i strålkastarljuset och alla ska se mig och DU ska se mig!! du vet. det känns som en lilla melodifestivalen-låt på det viset. när en är vuxen bryr en sig ju inte om att vara poppis. eller. ... jag vet inte om det alltid är textat, men det gick att få textat! dessutom kan en välja om en vill ha finsk- eller svenskspråkiga kommentatorer :D FINT. joo finalen är i morgon, men jag är säker på att det är final, jag vet att jag har sett den när jag var liten iaf, på söndagförmiddagen.... :--)

  SvaraRadera
 4. Ja det får jag ju säga att efter 20 sek av Ukraina 2007 tvingades jag stänga av.
  Oj så vidrigt.
  Nu ska jag rätta NK-prov i stället för att titta på eländet.
  Fadern

  SvaraRadera