tisdag 2 augusti 2011


Det var svårt att ta en bild på mig själv med webbkameran. Det finns ingen logik; vänder man datorn åt höger förflyttas inte bilden lite hackigt till höger, men inte heller till vänster, den bara flyttar sig ut ur bild på något oförklarligt sätt. Och så vidare.
Jag lyckades i alla fall. Idag testade jag ett nytt sätt att välja kläder. Jag blundade och pekade. Eller rättare sagt, blundade och rotade fram. Det blev ju skitbra.

För övrigt kan jag berätta att antalet gånger jag kollar frisyren innan jag ska gå ut och visa mig bland folk är chockerande låg. Och då är jag som snyggast, eftersom jag är omedveten om huruvida jag är ful eller snygg. Orka vara ful eller snygg.
Idag råkade jag se i spegeln när jag var på toa att jag såg snygg ut i håret. Mitt hår har bättre koll på vad som är snyggt och häftigt än vad jag har. Det sköter sig självt och då blir det så bra så bra.
Jag brukar dock kamma mig a la Hitler när jag har duschat och blött håret. Sen får det torka i valfri variant. Jag tror på det här med fri uppfostran när det gäller håret. Även benhår och armpitts-hår inräknat i denna härligt hippieinspirerade livsfilosofi.
Jag är den där hippiefiguren i kompisgänget - minus att jag inte är sådär härligt frigjord och glad hela tiden, att jag inte dansar offentligt, att jag inte sprider min härliga energi och går i stora färgglada kläder och gillar yin och jang. Men annars så är jag hippie. En mer sval och tillbakadragen hippie kanske. En kvasiironisk post-hippie kanske. Eller så.

6 kommentarer:

 1. Eller så är du bara naturlig.

  Var det dig jag såg cykla över övergångsstället i korsningen vid teatern igår klockan tio? I brun jacka?

  Om inte så har du två dubbelgångare i staden!

  SvaraRadera
 2. Det är mycket möjligt, jag minns som sagt inte vad jag gjorde så långt tillbaka som i förrgår. Men en brun jacka har jag ju. Så det var nog jag. Du skulle ha hejat. Haha, nej, det skulle du inte, för jag hör inte sånt. Hör aldrig när någon hejar på mig. Jag är lite trög. Men kanske om du skriker eller rycker i min jacka. Då kanske jag vaknar till.

  SvaraRadera
 3. :D

  Har du också ungdomsalzheimers?

  Min hjärna tänkte tillochmed "åh där kommer ju Dean..." och när du cyklar förbi möts våra blickar tror jag. Men ändå hann inte reagera förrän du cyklat förbi. Om du minns en färgglad prick så var det jag. Om du inte minns har du ett värre fall av ungdomsalzheimers än jag tyvärr.

  Och rycka i din jacka när du cyklar ska jag nog inte göra för då kanske du ramlar omkull och slår dig och det är nog inte ett bra sätt att inleda en bekantskap på.

  Och förresten... du glömde ha hjälm på! ^^

  SvaraRadera
 4. Jag ger ungdomsalzheimers ett ansikte. Vad nu ungdomsalzheimers ska med ett ansikte till.

  Våra blickar möttes alltså? Och du var färgglad? Och om jag inte minns så är det illa ute med min minneskapacitet?
  Hm. Det här var ju faktiskt flera dagar sen nu... Det är ju svårt att minnas något som hände i någon sekund för flera dagar sedan, väl?

  Nej, min hjälm är försvunnen. Den har varit försvunnen i några år. Jag brukar tycka att det kan vara dags att skaffa en ny. Men det blir som inte av.
  Har du själv hjälm när du cyklar?

  SvaraRadera
 5. Nä. Jag har inte hjälm. Jag tycker det är så pinsamt att klä på sig sånt. Jag har tillochmed cyklat fram och tillbaka dagligen i storstadstrafik utan hjälm, och då snackar vi inte svenska storstäder som inte är riktiga storstäder även om billisterna i Stockholm kan vara nog så dödliga med sitt totala förakt inför de lägre stående livsformer som vi vanligt folk med hjärta och hjärna kallar för fotgängare och cyklister.

  Men sen insåg jag att min hjärna är viktigare än vad eventuella tjejer ska tycka om mitt utseende. Hjälm kan tillochmed vara rätt häftigt. Det gäller bara att acceptera nörden inombords. Nörden som stormtrivs i fåniga cykelhjälmar. Jag cyklar inte nuförtiden men intalar mig själv att jag definitivt köper en hjälm innan jag sätter mig på en sadel igen. Vi får väl hoppas att så sker också.

  Jag vet ju inte om det var du men du "stod upp" och cyklade. Kan ju varit en dubbelgångare som sagt. Men sen är jag bra på att "känna igen" ansikten. Det har ju hänt att jag hejar på folk jag inte känner...

  SvaraRadera
 6. Man ska ha hjälm. Jag ska definitivt skaffa hjälm. Kanske till och med att det sker idag. Måste bara kolla om mitt konto är länsat eller ej. Hjärnan är ju asviktig, som sagt. Fett ovärt att chilla runt utan hjärna, måste jag säga.

  Hm, jag står upp ibland om sadeln är blöt. Hade det regnat den dagen tro? Det regnar ju ofta nuförti´n. Det var säkert jag. Jag brukar cykla i brun jacka utan hjälm och ibland ståendes förbi teatern. Det är lite av en hobby faktiskt.

  SvaraRadera