söndag 16 oktober 2011

Receptakuten

Kalops!

Jag började med att hacka en och en halv lök som jag stekte i en sked smör i min järngryta.
Sen tärnade jag en liten kålrot och skivade tre morötter. Detta stekte jag en stund, innan jag hällde på en buljongtärning, lite vatten och lite grädde (något som känns lagom). Jag hade även i sojasås och kryddpeppar. Lagerblad hade jag inga hemma. Två skedar mjöl använde jag för att tjocka till lite.
Sen lät jag det koka. Och skalade och kokade potatis till. Helt enkelt.
Sist hällde jag i kikärtor. Det blev asbra.

2 kommentarer:

  1. Kanske vi kunde testa när vi nu ska införa köttfri måndag. Ja, förra veckan var första gången men då hade E fuskat med grillade kamben innan jag kom hem.
    Vi ses i em.
    Kram, fadern.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tycker det blev riktigt lyckat. Kikärtor är en favorit och rotsaker är ju både billigt och miljövänligt. Hon är väl allt en fuskare, den där E! Jag får lägga ut några fler recept så ni kan välja och vraka.

    SvaraRadera