torsdag 5 november 2009

Sömntrubbel

Det blev en konstig natt igår. Jag hade tagit sprutan under dagen, vaccinet, och jag hade hört om feber och frossa som en och annan drabbats av.
Elementen var av, och det var mycket kallt i mitt rum, så att jag frös var egentligen inte så märkligt. Och när jag låg och skulle sova låg jag länge, länge och vred mig, och den feberaktiga, overkliga sinnesstämning jag befann mig i kan antagligen förklaras med att jag var halvt inne i sömnen och halvt vaken. Smärtan i armen var dock verklig.
Det kändes som timmar jag låg och inte kunde somna. Mången gång nöp jag tag i en bit av lakanet för att sträcka ut skrynklorna, och jag provade att ligga på mage, på rygg, på ena sidan, och försiktigt på andra sidan, där sprutan tagit. Ingenting hjälpte. I tankarna listade jag top fem anledningar till att jag inte kan sova. Jag tänker dela det med er nu. Jag vill att ni skall veta vari mina sömnproblem ligger. För extra spänning tar vi det i omvänd ordning, det minsta problemet först och så vidare:

5. Folk smäller i dörrar och för väsen i korridorerna, inte så ofta som tur är, men det händer.
4. Precis utanför fönstret lyser en orange lampa om kvällarna.
3. Det susar i elementen, och ibland forplantas märkliga, oidentifierbara ljud från våningen under genom sängens metallben och madrassen upp till örat.
2. Min väckarklocka tickar högt, ett enerverande ljud jag inte har vant mig vid än.
Och så värsta värsta:
1. KUDDEN. Den är så grovt obekväm att jag ett tag testade att vara utan, och det var bättre. Kudden är antagligen femton år gammal, med tanke på att jag fått den från min far. Den är platt som en plätt, och viker man den på mitten blir den hård och liksom spetsig. Det är ett problem jag haft länge, inatt var det bara ovanligt illa. Jag måste verkligen skaffa en kudde till. Jag har nästan alltid två kuddar annars.
Dessutom, hade jag hicka igår natt. Efter ett på natten började jag hicka så att huvudet hoppade upp för varje hick. Tidigare hade jag då rapat hela kvällen. Kan tänkas att kroppen protesterade på sitt eget sätt mot kakkalaset som blev substitut till kvällsmat.
Det var allt en konstig kväll. Jag ser inte fram emot nästa heller - och jag som brukar vilja sova jämt - kuddfan är ju kvar. Huva!

3 kommentarer:

  1. ååh! det är EXAKT sånna kuddar jag vill ha! gamla och helt platta =)

    SvaraRadera
  2. verkligen inte! jag HATAR fluffiga kuddar! dom ska va platta så man kan ha armen upp in under dom =)

    SvaraRadera