onsdag 30 december 2009

Mitt bästa tips!

Det är frysligt kallt dessa dagar.
Då och då måste man lämna sängvärmen och bege sig ut i snön, kanske för att handla mat, eller kolla läget, få lite solljus, slänga soporna eller hämta posten.
På morgnarna drar jag på mig något enkelt, ett par fladdriga pyjamasbyxor och en kofta, men denna latmansstil gör det bara än värre när jag måste ut i kylan. Hela kostymeringen måste bytas ut för att förhindra frostskador, eller åtmistone obehag. Det lockar inte alls att kliva i ett par garderobskalla jeans som garanterat släpper in lika mycket kyla som de håller ute. Jag saknar mina mjukisbyxor som stundtals har fungerat som termosbyxor light (till och med brukade de på ett effektivt sätt suga cykelsadeln torr efter regn, utan att baken drabbades nämnvärt).
Men idag har jag hittat råd på tråkigheterna! Lösningen heter UNDERSTÄLL. Ett sådant bör alla ha. I synnerhet byxorna. Dra på dem under ytterbyxan, och vips har vi gjort oss en värmebdehållare - jovisst, efter bara några steg har vi fått upp värmen och sen håller det sig varmt och fint och kylan där ute framstår genast som mindre påtaglig.
Lycka till alla fryshasar!

4 kommentarer:

 1. Det vore kanske nånting för mig det ..?
  Min son ska få såna av sin ena syster i julklapp .., ja som försenad klapp, alltså.

  Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Jo du, vår vän Lotta; hon brukar minsann köra med långkallingar ända till midsommar.
  Då slipper man frysa är henes mening i frågan. Kan undra hur hon har det i norrlands inland i denna kyla.
  Och jag tycker faktiskt att du kunde skippa den här censuren så att svaren kommer in direkt.
  Fadern

  SvaraRadera
 3. midsommar? då är man allt frusen. har ni nån kontakt nu?

  asch, du, ge dig på kina istället. min cencur är väl inget att snacka om, alla dina kommentarer kommer ju fram, såvida inget har gått fel på vägen. dessutom vet jag inte om jag kan se var och när en kommentar har skapats om jag inte får en godkänna-ruta att klicka i.

  SvaraRadera
 4. e: ja, jag bär dem i detta nu, inget värmer så som ett ordentligt underställ. jag har faktiskt två stycken att byta mellan :)

  SvaraRadera