tisdag 23 mars 2010

Veckans tema

Nu var det förtvivlat länge sedan jag gjorde ett sådant där världsomvälvande cyberfotavtryck i bloggen. Det senaste jag skrev, och som nu legat och utvecklat ett tunt lager gönt ludd på visningssidan, är dessutom inte mycket att hänga i den positiva granen.

Därför vill jag nu låta er ta del av ett fantastiskt vardagsprojekt för personlig utveckling och nya infallsvinklar, som jag själv har arbetat med sedan i lördags.
Mitt projekt heter Snälla Veckan, och går ut på att vara snäll/undvika att vara elak i en vecka. Må så vara att jag inte är något monster i vanliga fall, men jag tycker ändå att en utmaning som denna aldrig kan vara fel. Det handlar ju bara om en vecka, sedan får jag driva med folk, öppet ogilla kända personer, råka haspla ur mig klumpiga kommentarer samt knuffas och slåss igen.

Det har inte varit alldeles lätt, och flera gånger har jag kommit på mig själv med att bryta mot löftet. Men många gånger har jag också hunnit hindra mina impulser på idéstadiet, vilket är en intressant utveckling. Jag är säker på att detta kommer att ge någon slags insikt i slutet av Snälla Veckan.

Testa gärna detta hemma!

Andra förslag till veckoteman:

Ja-vecka (säga Ja till allt, självklart med vissa undantag)
Nej-vecka
Elak vecka
Allvarlig vecka (inte skämta)
Skämtvecka (undvika att bli allvarlig)
Ärlig vecka
Ljug-vecka
Kärleksvecka (kramas mycket)
Go with the flow-vecka
Hälsofreak-vecka
Onyttig vecka
Skriva brev-vecka
osv.

Utforma gärna personligt så att det blir en utmaning!
Skämtveckan kan passera obemärkt förbi om personen som har veckan redan är en humoristisk skojare, medan allvarsveckan kanske ger just denne person större självinsikt.
Om du ofta är väldigt snäll och mesig kan en elak vecka vara nyttig att prova på; om du har svårt att visa känslor kanske kärleksveckan kan ge dig en möjlighet att utvecklas, och så vidare.

2 kommentarer:

  1. Jag har varit lite småsur på jobbet ett tag, borde nog testa en Snälla veckan snart.

    SvaraRadera
  2. Ja, det kan nog vara bra. Eller en Positiv Vecka. Går bra att varva med den totala motsatsen också, för att känna på hur saker och ting blir dragna till sin spets.

    SvaraRadera