onsdag 12 maj 2010

Öppet brev till halva mänskligheten, el. dyl.

Eftersom håret gör mannen är det obegripligt att vissa män/killar väljer att raka huvudet.
Kanske är det ännu ett steg i det här som vissa killar håller på med, att göra sig så fula som möjligt för att inte bli objektifierade av tjejer och bögar. Det tycker jag är synd och tråkigt! Jag tror att det handlar om att många tror att det är något fel i att göra sig fin och njuta av andras blickar. Det är inget fel med att vilja vara snygg!
Alla tittar vi ju på varandra, eller hur? Visst är det mysigt att mötas av en söt kille i kassan på Ica eller att ha en arbetskamrat med fin kroppsform skymtande under tröjan. Det är ju sådana vi är skapade! Vi tycker om att se på fina saker. Så varför ser så många killar det som något skamligt och fult att göra sig vackra?
Sen undrar jag också varför lite äldre kvinnor ibland möts av snäsande och sura miner av unga, söta pojkar; kan man inte vara lite trevlig tillbaka om man får en komplimang? Jag bara undrar.

Som sagt. Varför skall killar göra sig fula när de egentligen är så vackra under allt det där pösiga tyget och de arga, militanta minerna? Ni är så vackra, killar! Visa det istället! Var stolta över era vackra kroppar!

2 kommentarer:

  1. Nej nu vill jag passa på att säga detsamma.

    Fast, du passar nog i kort. Precis som jag.

    SvaraRadera
  2. Nja, jag tror inte att det är för att göra sig fula, tvärtom. Många tycker nog att det är snyggare med kort eller inget hår, i alla fall på dem. Vissa personer passar i det, vissa inte. Magnus Betnéer ser mycket coolare ut med rakad skalle än utan, anser jag. Sen om du inte gillar det är det en sak. Jag tycker inte att lång lugg är snyggt, ändå finns det många tjejer som har lugg. Exempel: http://mmelina.se/files/images/2008/lugg-elin-kling_16261589.jpg

    Gör hon det för att se ful ut? Verkar inte så troligt. Folk har alltså troligen olika preferenser. Har man en passande huvudform för att raka sig, så varför inte?

    SvaraRadera