fredag 1 juli 2011

Filosofisk frågestund

Saker jag undrar just nu:

Är människor olika från födseln, eller har alla potential att bli någon annan? Är vi radikalt olika i våra sätt att tänka eller är vi nästan likadana?

Jag är ingen snusmumrik - jag kan inte ta vara på mig själv, jag är inte händig och jag skulle inte passa att leva på landet/i naturen. Vem är jag då? En ytlig stadsfjolla som inte kan någonting?

Sitter du på svaret? Nu har du chans att vinna en kvarts melon!
Hör av dig med namn och svar (behöver inte vara rätt svar, behöver inte ens vara ett svar, kan vara en fråga, vad som helst) så drar jag en vinnare!

4 kommentarer:

 1. Helt allvarligt tycker jag att du är en helt underbar och empatisk människa.

  Jag tycker väldigt mycket om dig, men eftersom du inte vill ha "beröm" och annat sånt, så förstår jag om du inte vill höra sånt här.

  Du får höra det ändå.

  SvaraRadera
 2. ÅHH MELON!
  Är det vattenmelon??
  Det har jag inte ätit än i år ju!
  Eller, jo, det har jag iochförsig. kanske. Men det var inte mycket! Och längesen! Och inte den här säsongen!

  Du får vara och bli vem du vill! Tankekraft förändrar! Säger vi, det låter iallafall bäst så. Jag är i stort sett samma person som jag var när jag var fem. Jag tror vi formas väldigt tidigt och sånt är svårt att förändra på, särskilt ju äldre man blir. Vi är inte likadana men vi har alla samma behov innerst inne.

  Du kan ta med melonen till norre katts park! Ses där!

  SvaraRadera
 3. Elisabeth: jag tror jag ska börja med att sluta blogga om vem jag tror att jag är eftersom det för det mesta visar sig vara förenklande generaliseringar om min person, skapade i stundens hetta. Såklart får man ge mig beröm. Jag säger inte nej till snällheter. I textform går det ännu bättre, tror jag. Passar på att säga att du är en hemskt rolig och skön människa att känna, så otroligt öppen och okonstlad. Sådana behövs det fler av.
  Ska ta och köpa en halv melon, eller kanske t.o.m. en hel, som tack för ditt svar :)

  SvaraRadera
 4. handendärblygasomgillarvattenmelon:
  Tja, eftersom jag inte har köpt melonen än så kan du få välja vilken sort du vill. En vattenmelon beställd, levereras till... få se, Norre Katts Park? Vilken dag och vilken tid?
  Och jag som inte vet vem du är. Tänker inte gissa heller, det blir bara pinsamt.
  Man är nog den man är, blir min slutsats. Med några små möjligheter till förändring (man lever ju för att lära sägs det).
  Tack för ditt svar!

  SvaraRadera