onsdag 15 juni 2011

Tiden och tillvaron

Avdelning Så fungerar jag:
9-19: glor i väggen. 21-22: städar hela köket.
Jag tror att ett av mina största problem är att jag har för mycket tom tid. Det finns ingen som helst anledning att göra någonting just nu, som kan göras en timme senare, eller rentav imorgon.
Hopplöst att ha det så här. Man kan tycka att fyra års "träning" borde lärt mig att ta vara på tiden och organisera min tillvaro, men då behöver man ju träna på det också. Jag är inte typen som tränar på saker om det inte finns en väldigt bra anledning, typ "det gäller livet".
Så hur går jag vidare med denna lite halvlama insikt?
Jag funderar på om det finns något fiffigt sätt att fylla min vardag med saker som slukar tid, till exempel gå på Friskis. Dock kommer jag inte på något mer än just Gå på Friskis och jag kan ju inte gå på Friskis jämt. Speciellt inte nu med nya, nedbantade sommaröppettider. Jag får fundera.

4 kommentarer:

 1. Hälsa på vettja! I Skövde! Jag tycker så mycket om dig förstår du!

  SvaraRadera
 2. Jamen det ska jag verkligen göra. Jag har hört så mycket gott om Skövde, men framförallt har jag hört gott om dig.

  SvaraRadera
 3. Börja jogga vettja. Eller cykla till galgberget och promenra. En gång om dagen! Det kanske vore något? Gör inte som jag och sitt inne hela dagarna iallafall för det blir man bara knäpp av till slut.

  Jag har märkt att skriva lappar funkar hyfsat bra när man har saker man vill få gjort, men inte vill bli stressad av det samtidigt. Lite offtopic kanske.

  Men för mycket tom tid låter ju som en idyll... om du är som jag försöker du säkert skjuta på precis allting, även sånt du vill göra. Utmana dig själv! Varför inte lära sig spela ett instrument eller plugga något språk? Om du har så mycket tid över kan du säkert avvara någon timme varje dag.

  Det är iallafall vad jag hade gjort om jag "haft tid"... dvs inte slösat bort all sådan på internet...

  SvaraRadera
 4. Jogga tror jag inte är min grej. Verkar krävas en jädra disciplin. Fast kanske, om man får pausa mycket... Jag vet! Promenader, alltså, herregud. Varför är det så svårt? Eller, inte svårt kanske. Men ändå på något sätt svårt.
  "Gör inte som jag..." Så skulle jag också ha sagt till någon annan. Jag gör redan som du. Det kanske funkar bättre om man är fler än en som går ut och promenerar. Jag vill inte göra saker utan att ha en anledning. Gå ut måste leda någonvart.
  Puh, utmana mig själv. Jag vet inte var jag ska börja. Har storslagna planer just nu på att sluta bita på naglarna. Snart.
  Lära mig saker är svårt. Jag är dålig på att lära mig. Teflonhjärna. Faktiskt.
  Men vi två verkar ganska lika.

  SvaraRadera