torsdag 6 oktober 2011

En manual till vuxenlivet

Det är ultimat om du kan ingå äktenskap med en person av motsatt kön och med denne alstra mellan ett och fyra barn. Om detta ej är möjligt, är det bra om du ändå uppskattar närvaron av barn och aktivt söker efter en kärlekspartner.

Det är nödvändigt att du har ett arbete, helst ett heltidsarbete, i andra hand 75% eller liknande. Om du inte har ett arbete bör du genast skaffa ett.

Det är ultimat om du bor i ett hus som du äger tillsammans med make/maka.

Det är bra om du har ett fritidsintresse, och ultimat om detta sammanfaller med dina vänner/arbetskollegors intressen. Undvik att ha intressen som skiljer ut sig och tar för mycket av din tid.

Det är bra om du kan ha en sexualitet som passar in på kvällstidningens sexfrågespalt, vilket innebär att du uppskattar ett trevligt förspel och om du är kvinna vill ha lite mindre sex än om du är man.

Det är bra om du kan undvika att försjunka i filosofiska funderingar eller grubbla över livsfrågor.

Det är bra om du kan klä dig strömlinjeformat och även anpassa frisyr, hårfärg och accessoarer till rådande åldersnorm.

Det är ultimat om du är frisk och lagom hälsosam. Om du är fysiskt sjuk är det bra om du håller på med yoga och positivt tänkande. Om du är psykiskt sjuk är det inte bra. Inte alls bra. Försök att vara så diskret som möjligt.

Det är bra om du äter normal mat men är villig att prova på nya spännande rätter. Det gör inget om du inte vill smaka grillade insekter, men det är problematiskt om du får för dig att inte äta vanligt hederligt kött.

Det är bra om du har ett politiskt engagemang som sträcker sig till en diskussion över köksbordet nån gång då och då. Det är inte önskvärt att ditt politiska engagemang går till överdrift och börjar påverka ditt vardagsliv och din omgivning. Det är bra om du identifierar samhällsproblem utifrån vad du läser i kvällstidningen, så att alla kan enas om att pedofiler som klär sig i nylonstrumpbyxor och slaktar söta djur medan de langar knark till cancersjuka adopterade barn borde bekämpas med alla medel.

Det är bra om din livsfilosofi kan sammanfattas i bevingade uttryck som "Det får väl ändå finnas gränser".

Det är bra om du tittar på tv-program som handlar om matlagning, inredning och liknande. Det är önskvärt att ditt tittande sker under kvällar, inte under dagtid och på natten. Du bör undvika att titta på barnprogram eller animerat; även om det animerade utger sig för att vara riktat till vuxna så är det ju animerat, och animerat är barnsligt.

Det är bra om du tycker om att njuta av en god bok ibland, men inte för ofta. Den goda boken bör vara en deckare, en humoristisk betraktelse över vuxenlivet eller en snyftare som baseras på en verklig händelse. Det är inte bra om du läser barn- och ungdomslitteratur, serier eller lyrik.

Det är ultimat att du kan hantera ditt hushåll och hålla rent och fräscht. Den kan vara okej att ha städerska med hänvisning till livspusslet, om ni är en familj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar